diumenge, 30 de març del 2025

Samó a la sal amb cítics i herbes fersques

Ingredients:

  • 4 lloms de salmó amb pell i sense espines de 220 grams cadascun
  • 500 grams de sal grossa
  • 1 pela de llimona
  • 1 pela de taronja
  • 1 pela de llima
  • 1 brnaca de farigola fresca
  • 1branca de romní fresc
  • 5 fulles fr menta fresca
  • 5 fulles d'alfàbrega fresca
  • pebre negre molt
  • oli d'oliva verge extra
 Passos a seguir:

  1. Posa la sal grossa en una safata apta per al forn ( has de fer com un llit ocopant tot l'espai ). Afegeix-hi una miqueta d'aigua ( unes gotes ) per tal de compactar la sal.
  2. Col·loca els lloms de salmó a sobre de la sal, amb la pell capavall.
  3. Afegeix una mica de pebre negre molt damunt del salmó.
  4. Reparteix per sobre del salmó i la sal les branques de rmonaí i de farigola desfullades, la menta i l'alfàbrega trencades amb els dits i les peles cítrics una micatrossejades.
  5. Tapa la safata amb un paper d'alumini i posa-la a coure al forn a 210ºC uns 8 - 10 minuts, aproximadament ( ha de quedar una mica cru a l'interior ).
  6. Un cop cuit, treu de la sal, deixant la pell ( es quedarà enganxada a la sal ) i serveix-ho amb un raig d'oli per damunt.
Extreta de les receptes " Bon Preu de Reus "  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada