diumenge, 30 de març del 2025

Jarret de vedella

Ingredients:
  • 1 jarret sencer de vedella, de la part del darrere
  • 3 cebes
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 branca de farigola
  • 500 ml de vi negre
  • 2 pastanagues
  • 2 porros
  • 1/2 fulla llorer
  • 1 cullerada de pebre negre en gra
  • sal
  • oli d'oliva verge extra 

Passos a seguir:
  1. Marineu el jarret de vedella amb sal durant dos hores, completamnet cobert. Retireu-lo de lasal i renteu-lo.
  2. Daureu-lo en una cassola amb l'oli. Quan agafi color, afegiu-hi les cebes pelades, la ceba d'alls partida per la meitat, les pastanagues trossejades i pelades i els porros trossajats. Deixeu-ho que es coguia foc lent i mulleu-ho amb vi. Deixeu-ho reduir una quatra part.
  3. Mulleu la carn amb aigua, sense acabar de cobrir-la. Afegiu-hi les herbes aromàtiques i el pebre negre en gra i tapeu la cassola.
  4. Poseu la cassola al forn, a 80ºC, i deixeu coure la carn lentament, girant-la de tant en tant, fins que estigui tendra.
  5. Quan la carn sigui ben cuita, traieu-la de la cassola i escorreu-la. Assequeu-la una mica i marqueu-la en una paella, amb un raig d'oli.
  6. Aneu regant el jarret amb els sucs de la cassola ( colats ) i deuxeu que es redueixin fins que s'hi formi una mena de capa ( glaça ) al voltant.
Extreta de les receptes " Bon Preu de Reus "  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada