Ingredients:
- 20 olives negres
- 1 taronja grossa
- 2 grans d'all
- 1 ceba
- 600 grams d'espatlla de xai a daus
- oli d'oliva verge extra
- 250 ml de polpa de tomàquet natural
- farigola
- pebre negre
Passos a seguir:
- Escaldeu les olives 30 segons per retirar-ne part de la sal que solen dur. Renteu la taronja i retireu-ne la pela colrada amb un ganivet. Retireu-ne la molsa superficial, tritureu la polpa central i coleu el resulatat. Talleu a dauets i escaldeu-los a dos minuts escorreu-los.
- Peleu els alls i la ceba ; talleu la ceba a daus no gaire grossos.
- Repasseu els daus de carn i elimineu-ne possibes restes de greix. Poseu-los en un bol i pel damunt escampeu-hi els alls premsats. Regeu-ho amb el suc de tarjona. Deixeu-ho marinar trenta minuts remanat-ho un parell de cops.
- Poseu dues cullerades d'oli en una cassola al foc. Quan estiui calent, passeu-hi els daus de carn escorrguts i la ceba, i deixeu-ho daurar una mica. Afegiu-hi el suc de marinar la carn, la polpa de tomàquet, els daus de pela de taronja i les olives.
- Després d'un parell de tombs, afegiu-hi la farigola i un toc de pebre negre, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc suau uns vint i cinc minuts.
- Verifiqueu-ne el punt de cocció i destapeu l'autell perquè bulli, sempre susau, a descobret, espessint així la salsa.
Extreta de les receptes " Bon Preu de Reus "
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada