Ingredients:
- 300 grams de ceps
- 2 gransd'all
- 40 grams de nata líquida espessa
- sal
- pebre negre
- 250 grams de pasta fresca llarga
- fulles de basilicó ( alfàbrega de fulla grossa )
Passos a seguir:
- Retireu la part terrosa dels peus dels bolets i, amb un drap, les retes de terra o les hebes que hi puguin quedar. Separeu les barrets dels peus dels ceps. Talleu els primers a làmines fines i els segons a dauets.
- Piqueu els grans d'all ben menuts.
- Poseu la mantega en una paella i incorporeu-hi els bloets i els alls. Coeu-ho a foc mitjà fins que s'evapori bona part del suc que han alliberat els bolets i siguin tendres ( 10 - 15 minuts, segons la potència del foc ) . Incorporeu la nata a la paella i feu que arrenqui el bull; salpebreu-ho. Deixeu-ho coure perquè s'espessseeixi i la nata as'immpreni de sabor. Si ho preferiu, podeu fer la salsa més llisa tritureu-la.
- Poseu aigua abundant i ben salada ( proporció 1 litre d'aigua / 10 grams de sal / 100 grams de pasta tradicional ) a bullir al fo. Quan bulli amb ganes, afegiu-hi la pasta i coeu-la 6 minuts, verificant-ne el punt de cocció.
- Abqueu la pasta, escorreeguda als plats calents i repertiu-hi la salsa de ceps . Remaneu- ho i repertiu-hi fulles de basilicó.
Extreta de les receptes " Bon Preu de Reus "
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada