dimecres, 7 d’agost del 2024

Rostit de festa major

 Ingredients per 4 persones:

  • 6 costelles de porc de 5 cm de llarg
  • 1/2 cabeça d'alls
  • 500 grams de llard de porc
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre negre
  • 1 farcellet d'herbes aromàtiques
  • 6 cuixes d'anec
  • 500 grams d'ossos i rallats d'anec ( o de pollastre )
  • 6 botifarres dolces
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets
  • llorer
  • 1 got de vi ranci
  • ametlles
  • 1/2 canonet de canenya
  • sal
  • pebre negre
Passos a seguir:
  1. Salpebra les costelles i deixa-les reposar. Posa el llard en una cassola a foc suau amb un raig d'oli. Quan el greix digui una mica calent, subergeix-hi les costelles, el farcellet i els alls aixafats. Si no queda cobert del tot, posa-hi més oli. Cou-ho a foc baix 2 hores i tot seguit apaga el foc i deixa-ho dins de l'oli.
  2. Salpebra l'anec i daura'l en una cassola amb els ossos i unes cullerades de greix de les costelles. Quan estigui daurat, retira'l, però deixa-hi els ossos i els rellats.
  3. Treu l'excés de greix i sofregeix a la maiteixa cassola les cebes. Quan estiguin daurades, posa-hi el tomàquet trinxat i deixa que es concentri. Tot seguit, mulla-ho amb el vi ranci i deixa que s'evapori l'alcohol.
  4. Torna a posa l'ànec a la cassola amb el llorer i la canyella , i mulla-ho amb una mica d'aigua. Cou-ho mig tapat i a foc suau 1 hora, posant-li aigua i girant les peces de tant en tant.
  5. Quan la carn sigui tendra, retira els ossos i els rallats i posa-hi les botifarres, puntxades, i un raig d'aigua. Cou-les 10 minuts.
  6. Fes una picada amb les atmelles i els alls confitats i posa-la a la cassola. Finalment, posa-hi les costelles, deixa-les uns minuts i ja ho podràs servir.



Extreta de les receptes " Bon preu de  Reus"





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada