Ingredients:
- 1 kilo grms de cloïsses
- 2 cebes
- 1/2 ampolla de vi blanc sec
- 2 pebrots vermells
- 30 grams de gingebre fresc
- 20 grams de mantega
- 500 millimitre de nata líquida
- brins de safrà
- sal
- pebre negre
- 4 branques de julivert
Passos a seguir:
- Purgueu les cloïsses i remteu-les bé. Poseu-les en una cassola alta amb les cebes, pelades ben medudes. Regeu-ho amb el vi blanc i poseu a lacassola a foc mitjà; remeneu-ho amb una espàtula fins que les cloïsses s'obrin.
- Retireu les cloïsses del foc, escombreu-les refredar. Filtreu el suc de cocció.
- Talleu els pebrots, nets i sense llavors, a dauets. Peleu el gingebre i ratlleu-lo.
- Poseu lla mantega en una cassola i coeu-hi els pebrots, remanat-los. Quan canvïin de color, incorporeu-hi la nata, el suc de cocció de les cloïsses, el gingebre i els brins de safrà. Deixeu-ho coure a foc suau 15 minuts i passeu-hi la batedora, per fer la crema. Salpebreu-ho.
- Torneu a posar la crema a la cassola i i espessiu-la una mica a foc suau. Retireu les cloïsses de la closca i distribuïu-les als plats. Passeu la crema, en calent, per un colador fi i, finalment, aboqueu-la pel damunt de les cloïsses. Remateu-ho amb julivert.
Extreta de les receptes " Bon Preu de Reus "
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada