dimecres, 28 d’agost del 2024

Crema de pebrot i cloïsses

 Ingredients:

  • 1 kilo grms de cloïsses
  • 2 cebes
  • 1/2 ampolla de vi blanc sec
  • 2 pebrots vermells
  • 30 grams de gingebre fresc
  • 20 grams de mantega
  • 500 millimitre de nata líquida
  • brins de safrà
  • sal
  • pebre negre
  • 4 branques de julivert

Passos a seguir:
  1. Purgueu les cloïsses i remteu-les bé. Poseu-les en una cassola alta amb les cebes, pelades ben medudes. Regeu-ho amb el vi blanc i poseu a lacassola a foc mitjà; remeneu-ho amb una espàtula fins que les cloïsses s'obrin.
  2. Retireu les cloïsses del foc, escombreu-les refredar. Filtreu el suc de cocció.
  3. Talleu els pebrots, nets i sense llavors, a dauets. Peleu el gingebre i ratlleu-lo.
  4. Poseu lla mantega en una cassola i coeu-hi els pebrots, remanat-los. Quan canvïin de color, incorporeu-hi la nata, el suc de cocció de les cloïsses, el gingebre i els brins de safrà. Deixeu-ho coure a foc suau 15 minuts i passeu-hi la batedora, per fer la crema. Salpebreu-ho.
  5. Torneu a posar la crema a la cassola i i espessiu-la una mica a foc suau. Retireu les cloïsses de la closca i distribuïu-les als plats. Passeu la crema, en calent, per un colador fi i, finalment, aboqueu-la pel damunt de les cloïsses. Remateu-ho amb julivert.

Extreta de les receptes " Bon Preu de Reus "                                                                                                                

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada