Ingredients:
- 1 cuixa de xai grossa
- 6 carxofes
- 600 grams de patates novelles petites
- dos grapats d'olives negres mortes
- 2 grans d'all
- brots de menta
- 6 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 2 cullerades de vi blanc sec
- fulles de menta
- sal
- pebre negre
Passos a seuir:
- Unteu la cuixa amb oli d'oliva, generosamnet. Daureu-la per tot arreu en ina paella antiadherent.
- Salpebreu-la i posseu-la en un autell de forn. Coeu-la a 120ºC, 45 minuts. La carn ha de quedar tova i daurada pel damunt.
- Peleu les carxofes i talleu-les a quarts. Renteu les patates, sense pelar-les.
- En una cassola, poseu la resta d'oli amb els alls sencers, escalfats, les paates i les carxofes. Daureu-ho mentre ho remaneu amb una espàtula i, quan tinguin color, regeu-ho amb el vi i una quantitat semblant d'aigua. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc suau, 15 minuts.Verifiqueu el puntde cocció de les verdures, incorporeu-hi les olives i deixeu-ho a coure 2 minuts.
- Quan la cuixa estigui cuita, retireu-la en una safata. Llenceu el greix i deglaceu l'autell amb una mica d'aigua i a foc viu, després de disposar les patates i les carxofes pel voltant de la cuixa. Regeu-ho amb el suc i espolseu-hi pel damunt fulles de menta picades.
Extreta de les receptes " Bon Preu de Reus "
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada