dissabte, 26 d’abril del 2025

Xai amb verdures

 Ingredients:

  • 1 cuixa de xai grossa
  • 6 carxofes
  • 600 grams de patates novelles petites
  • dos grapats d'olives negres mortes
  • 2 grans d'all
  • brots de menta
  • 6 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 2 cullerades de vi blanc sec
  • fulles de menta
  • sal
  • pebre negre

Passos a seuir:

  1. Unteu la cuixa amb oli d'oliva, generosamnet. Daureu-la per tot arreu en ina paella antiadherent.
  2. Salpebreu-la i posseu-la en un autell de forn. Coeu-la a 120ºC, 45 minuts. La carn ha de quedar tova i daurada pel damunt.
  3. Peleu les carxofes i talleu-les a quarts. Renteu les patates, sense pelar-les.
  4. En una cassola, poseu la resta d'oli amb els alls sencers, escalfats, les paates i les carxofes. Daureu-ho mentre ho remaneu amb una espàtula i, quan tinguin color, regeu-ho amb el vi i una quantitat semblant d'aigua. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc suau, 15 minuts.Verifiqueu el puntde cocció de les verdures, incorporeu-hi les olives i deixeu-ho a coure 2 minuts.
  5. Quan la cuixa estigui cuita, retireu-la en una safata. Llenceu el greix i deglaceu l'autell amb una mica d'aigua i a foc viu, després de disposar les patates i les carxofes pel voltant de la cuixa. Regeu-ho amb el suc i espolseu-hi pel damunt fulles de menta picades.

Extreta de les receptes " Bon Preu de Reus "

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada