Ingredients:
Per al guisat
- 1 kilo grams de llom de porc amb pell
- 2 cebes
- 4 pastanagues grosses
- 500 ml de brou de carn
Per la barreja d'espècies
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de pebre negre
- sal
- 1 cullerada d'orenga
- 1/2 cullerada de comí molt
- 1/2 cullaradeta de pebre
- 1/2 cullaradeta de pebre vermell picat mòlt
- 1/2 cullaradeta de sucre morè
Per al glacejat
- 5 cullerades de mel
- 2 cullerades de vinagre
- 1 cullerada de vinagre balsàmic
- 1 culleradadeta de mostassa de Dijon
Passos a seguir:
- Talleu la pell del llom de porc amb un ganivet esmolat. Netegeu-lo amb aigua de l'aixeta i assequeu-lo. Mescleu tots els ingredients per a la mescla d'espècies i fregueu-h bé la carn. Peleu les cebes i talleu-les a daus. Poseu el llom en una safata de fron amb la pell cap amunt, amb la ceb, i coeu-ho al forn, escalfat a 200ºC, 30 minuts a mitja altura. Peleu les pastanagues i talleu-les a trossos.
- Mescleu bé tots els ingredients per al glacejat. Amb el forn a 180ºC, repatiu les pastanagues al costat del llom i molleu-ho amb el brou de carn. Coeu-ho entre 60 i 90 minuts i aneu-ho mullant amb el suc que deixa anar la mateixa carn, sobretot durant l'ùltima mitja hora de cocció. Perquè el guisat tingui una crosta cruixent, afegiu-hi el glacejat i gratineu-lo els últims 10 minuts. Traieu-ho del forn i deixeu-lo reposar embolicat amb paper de plata, 10 minuts.
- Per a la salsa: recupareu el suc que ha deixat anar el guisat a la safata i afegiu-lo a la cassola, després de passar-lo per un colador. Afegiu-hi una part de les verdures guissades i tritureu-ho fins a aconseguir una salsa espesa i homogènia.
- Talleu el llom i serviu-lo amb la salsa i les verdures.
Extreta de les receptes " Bon Preu de Reus "
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada