diumenge, 13 d’abril del 2025

Guisat de proc glacejat

 Ingredients:

Per al guisat

  • 1 kilo grams de llom de porc amb pell
  • 2 cebes
  • 4 pastanagues grosses
  • 500 ml de brou de carn
Per la barreja d'espècies
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de pebre negre
  • sal
  • 1 cullerada d'orenga
  • 1/2 cullerada de comí molt
  • 1/2 cullaradeta de pebre 
  • 1/2 cullaradeta de pebre vermell picat mòlt
  • 1/2 cullaradeta de sucre morè
Per al glacejat
  • 5 cullerades de mel
  • 2 cullerades de vinagre
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic
  • 1 culleradadeta de mostassa de Dijon

Passos a seguir:
  1. Talleu la pell del llom de porc amb un ganivet esmolat. Netegeu-lo amb aigua de l'aixeta i assequeu-lo. Mescleu tots els ingredients per a la mescla d'espècies i fregueu-h bé la carn. Peleu les cebes i talleu-les a daus. Poseu el llom en una safata de fron amb la pell cap amunt, amb la ceb, i coeu-ho al forn, escalfat a 200ºC, 30 minuts a mitja altura. Peleu les pastanagues i talleu-les a trossos.
  2. Mescleu bé tots els ingredients per al glacejat. Amb el forn a 180ºC, repatiu les pastanagues al costat del llom i molleu-ho amb el brou de carn. Coeu-ho entre 60 i 90 minuts i aneu-ho mullant amb el suc que deixa anar la mateixa carn, sobretot durant l'ùltima mitja hora de cocció. Perquè el guisat tingui una crosta cruixent, afegiu-hi el glacejat i gratineu-lo els últims 10 minuts. Traieu-ho del forn i deixeu-lo reposar embolicat amb paper de plata, 10 minuts.
  3. Per a la salsa: recupareu el suc que ha deixat anar el guisat a la safata i afegiu-lo a la cassola, després de passar-lo per un colador. Afegiu-hi una part de les verdures guissades i tritureu-ho fins a aconseguir una salsa espesa i homogènia.
  4. Talleu el llom i serviu-lo amb la salsa i les verdures.

Extreta de les receptes " Bon Preu de Reus " 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada